Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Строк дії технічних умов приєднання об'єктів відновлюваної енергетики до мереж обмежать

19 грудня 2017, 18:15
1931
0
Реклама

19 грудня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 6081, направлений на поліпшення інвестиційних можливостей у сфері виробництва електричної енергії з альтернативних джерел.


Він передбачає обмеження строку дії технічних умов на приєднання об'єктів відновлюваної енергетики до електричних мереж до 3 років. Крім того, безстрокові технічні умови, видані до набрання чинності цих змін, діятимуть ще 3 роки.
Очікується, що прийняття в цілому цього законопроекту дасть змогу збільшити інвестиції в проекти генерації «чистої» електроенергії, стимулювати інвесторів здійснювати забудову об'єктів будівництва, а також уникнути спекуляцій з виданими технічними умовами.


Як зазначив керівник Держенергоефективності Сергій Савчук, законопроект допоможе вирішити проблему так званого резервування потужностей. Справа в тому, що багато інвесторів отримали технічні умови на приєднання до електромереж, але з різних причин не завершують будівництво об'єктів. У результаті потужності зарезервовані, а нові інвестори, що готові зайти на ринок відновлюваної електроенергетики, не можуть знайти зручні точки приєднання. Це відбувається через безстроковість дії технічних умов.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини