Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк вніс зміни до порядку ліцензування валютних переказів

18 грудня 2017, 09:01
192
0
Реклама

НБУ вніс суттєві зміни до Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій.

Серед змін - уточнення переліку документів, що мають бути представлені для отримання ліцензії. Тепер заявник повинен надати довідку про свої рахунки в уповноважених банках, а також про рух коштів за ними за останні півроку. Така довідка має містити інформацію про найменування уповноваженого банку, валюту рахунка, дату відкриття рахунка.

При цьому Нацбанк зможе просити необхідні документи у разі потреби (регулятор пояснює такі заходи протидією відпливу капіталу за межі країни).

Також було уточнено перелік операцій з переказування валюти резидентами за кордон, що не потребують індивідуальної ліцензії. Тепер можна перераховувати як відшкодування резидентом-позичальником коштів нерезиденту-гарантові (поручителеві) за умови, що цей гарант сплатив згідно з угодою гарантії за зобов'язаннями резидента-позичальника, передбаченими відповідним кредитним договором з уповноваженим банком-кредитором.

Крім того, у Положенні було уточнено підстави для анулювання індивідуальних ліцензій, а також оновлено форми передбачених процедурою ліцензування документів.

Зміни затверджено постановою НБУ № 130 від 14 грудня. Вони діють з 15 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини