Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимога про продаж 50 % валютних надходжень залишається чинною

14 грудня 2017, 16:15
126
0
Реклама

Національний банк зберіг вимогу про обов'язковий продаж 50 % надходжень в Україну в іноземній валюті на користь юридичних осіб. Це передбачено його постановою № 129 від 13.12.2017 р., яке набуло чинності 14 грудня і діятиме до 13 червня наступного року включно.

Тобто як і раніше уповноважений банк повинен попередньо зараховувати надходження в інвалюті, на які поширюється вимога, на окремий рахунок «Розподільчі рахунки суб'єктів господарювання», а наступного дня здійснити їх обов'язковий продаж без доручення клієнта. Регулятор повідомив, що вважає за необхідне залишити цю вимогу без змін, оскільки зараз вона є ефективним інструментом забезпечення ритмічності надходжень іноземної валюти на міжбанківський валютний ринок, що забезпечує стабільність на валютному ринку.

Водночас Нацбанк розширив перелік операцій бізнесу, надходження за якими не є обов'язковими до продажу. Віднині вимога не поширюватиметься на перекази, здійснені банком за рахунок власних (не куплених) коштів клієнта, що повертаються іноземним банком.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини