Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив політику забезпечення громадян ліками у 2018 році

14 грудня 2017, 11:03
209
0
Реклама

13 грудня Кабмін оновив Національний перелік основних лікарських засобів і вніс зміни до постанови № 1303, що визначає порядок забезпечення ліками пільговиків. Зміни спрямовані на забезпечення безкоштовного базового лікування громадян.

Зокрема, до Національного переліку основних лікарських засобів додано ще 60 діючих речовин: 18 міжнародних непатентованих найменувань, включених до оновленого видання рекомендацій ВООЗ, 28 таких найменувань, включених до державних програм і субвенцій на інгаляційні засоби для наркозу, і 14 препаратів для надання екстреної допомоги. Тепер загальна кількість препаратів, включених до Національного переліку та якими пацієнти повинні забезпечуватися на 100 % у закладах охорони здоров'я, становить 427.

Крім того, дію постанови № 1303 було продовжено. Нагадаємо, положення цього документа спрямовані на нормування забезпечення пільгових категорій населення лікарськими препаратами та виробами, яких немає в Національному переліку. Ця постанова залишиться чинною протягом перехідного періоду. Також уряд передбачив обов'язкову реєстрацію препаратів і наявність їх у галузевих стандартах охорони здоров'я.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини