Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінінфраструктури запропонували врегулювати трансфери вантажів двома і більше видами транспорту

13 грудня 2017, 15:11
214
0
Реклама

На сайті Мінінфраструктури оприлюднено законопроект, покликаний визначити правові й організаційні засади мультимодальних перевезень, а також створити умови для їх розвитку та вдосконалення за європейськими стандартами.


Розробники документа визначили, що такий вид перевезень передбачає трансфер вантажів двома або більше видами транспорту, який організовується під відповідальністю оператора мультимодальних перевезень на основі єдиного договору.

Кожне таке перевезення ділиться на етапи - відрізки маршруту, на яких перевезення здійснюється одним видом транспорту. Як експедитор і перевізник буде виступати оператор мультимодальних перевезень. За договором він зобов'язується за плату і за рахунок замовника організувати і виконати перевезення вантажу, у тому числі із залученням третіх осіб, у встановлений договором строк. Оператори можуть використовувати документ мультимодального перевезення, що містить ключову інформацію щодо наданої послуги. Його форма визначатиметься Мінінфраструктури.
Законопроект передбачає, що мультимодальні перевезення здійснюються з використанням терміналів, які забезпечують виконання операцій з навантаження, розвантаження, зберігання вантажів і зміни видів транспорту. Передбачається, що на таких терміналах проводитимуться митний та інші види контролю, а також митне оформлення вантажів і транспортних засобів.


Варто зауважити, що оприлюднений законопроект не передбачає змін у чинному правовому регулюванні вантажоперевезень. Тому його схвалення Парламентом у представленому вигляді створить масу колізій. Тому операторам ринку можливо варто взяти участь у громадському обговоренні документа - Мінінфраструктури до 8 січня приймає пропозиції та зауваження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини