Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Столичні рейдери знімали арешти з чужих квартир і перепродавали їх

5 грудня 2017, 16:31
174
0
Реклама

Національна поліція повідомила про затримання групи зловмисників, які за підробленими документами несанкціоновано вносили зміни до державного реєстру, знімали накладені арешти на квартири і в подальшому їх перепродавали. У правоохоронців є докази 35 епізодів таких рейдерських схем.


Головний фігурант справи минулого літа поставав перед судом за аналогічні злочини. Однак, заплативши заставу в один мільйон гривень, взявся за старе - навіть перебуваючи під слідством, підозрюваний продовжував злочинний промисел. Кожен учасник групи грав свою роль. Зокрема, один з них представлявся власником нерухомості і продавав її за підробленими документами. Кримінальний розшук продовжує розслідування і перевірку причетності угруповання до скоєння аналогічних злочинів.


Цей приклад підтверджує те, що в будь-яких операціях з нерухомістю не можна покладатися лише на паперові документи, навіть якщо це бланки встановленого державою зразка. Адже незважаючи на періодичне посилення ступенів їх захисту, зловмисники теж йдуть у ногу з часом і підробляють такі документи. Запуск державою електронних реєстрів відкрив можливість і додаткового контролю власниками нерухомості всіх операцій з їх майном, що підлягають державній реєстрації.


До прикладу, про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням у кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини