Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закони про підтримку кінематографії

1 грудня 2017, 12:11
195
0
Реклама

Президент схвалив прийняті парламентом зміни в податковому та митному законодавстві, що звільняють ряд операцій у кінематографії від ПДВ і ввізного мита. Йдеться про закони «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» (законопроект № 3238-д) і «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо державної підтримки кінематографії в Україні» (№ 3239-д).

Змінами в Податковому кодексі визначено випадки, коли для цілей застосування зниженої ставки податку нерезиденти вважаються бенефіціарними (фактичними) отримувачами роялті. Також новий закон уточнює положення про коригування фінансового результату для відображення субсидій, отриманих суб'єктом кінематографії для повернення частини витрат з урахуванням стандартів бухгалтерського обліку.

Крім того, тепер не вважається додатковим благом платника податків сплачена суб'єктом кінематографії вартість супутніх кіновиробництву товарів і послуг, а до 1 січня 2023 року звільнено від ПДВ низку операцій у сфері виробництва, розповсюдження та інших дій з кінопродуктом.

Змінені положення Митного кодексу передбачають, що до 01.01.2023 р. звільнено від ввізного мита товари, що входять до складу національної кінематографічної спадщини, і товари, призначені для використання в кінематографічній діяльності, кінематографії, що ввозяться суб'єктами, яким надається державна підтримка. Такі операції звільнено також від ПДВ, а порядок та обсяги їх ввезення товарів визначаються урядом.

Нагадаємо, третій законопроект з пакета з підтримки кінематографії - № 3240 - відправлено на доопрацювання. Він передбачає забезпечення фінансування індустрії шляхом захищених статей держбюджету та створення ефективних механізмів залучення приватних коштів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини