Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Покупцям на електронних торгах буде простіше отримувати потрібну інформацію про лоти

30 листопада 2017, 14:48
184
0
Реклама

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб спільно з «ProZorro.Продажі» відкрили для публічного доступу Реєстр активів неплатоспроможних банків. Тепер дані про всі активи, які будуть заведені Фондом до ProZorro у вигляді лотів, доступні через єдиний Реєстр усім бажаючим. У Мінекономорозвитку вважають, що це дасть змогу покупцям краще готуватися і планувати свою участь в аукціонах. Зараз Реєстр активів існує у бета-версії на сайті «ProZorro.Продажі».

Директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін зауважив, що Фонд планує виставити на аукціони 80 - 90 % активів у поточному році і завершити цей процес у першому кварталі наступного.

У Мінекономрозвитку також нагадали, що цього року в «ProZorro.Продажі» було створено єдиний кабінет для введення інформації про лоти всіма банками, що знаходяться в адміністрації Фонду, через єдиний інтерфейс, щоб уникнути помилок при публікації лотів. А потім було впроваджено нову модель - «голландський аукціон».

Останнє нововведення може доповнити впровадження системи моніторингу порушень під час публічних закупівель з автоматичними ризик-індикаторами. На відповідний законопроект № 4738-д, прийнятий у першому читанні, в Мінекономрозвитку покладають великі надії. За словами першого замміністра економічного розвитку М. Нефьодова, запропонована в законопроекті система дасть змогу порушникові навчитися на своїх помилках без фінансових втрат. Оскільки якщо він вчасно усуне порушення, адміністративні штрафи не застосовуватимуться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини