Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чиновники працюють над спрощенням взяття на облік реєстраторів розрахункових операцій

28 листопада 2017, 11:00
153
0
Реклама

Учасник робочої групи при Мінфіні з питання застосування РРО Андрій Панасюк повідомив, що порядок реєстрації апаратів вдасться спростити в найближчі 2 - 3 місяці. Насамперед у Міністерстві мають намір внести зміни до наказу № 547, що регулює питання реєстрації, обліку й опломбування РРО, і перевести увесь процес в електронний формат.

За словами іншого учасника робочої групи Ігоря Дядюри, прийдешні зміни передбачатимуть скорочення кількості необхідної документації під час реєстрації, оскільки існуюча восьмиступінчаста процедура занадто складна. Передбачається, що не буде необхідності подавати до ДФС договори про оренду приміщення та купівлю апарату. Крім того, у разі реєстрації не більше 600 РРО достатньо буде однієї копії сервісного договору. Експерти поки не дійшли єдиної думки з приводу книги обліку розрахункових операцій (КОРО), але вони вже досягли згоди в необхідності скасування щоденного доповнення книги чеками.

Нагадаємо, у парламенті зареєстровано два законопроекти про спрощення використання РРО. Так, законопроект № 7142 передбачає впровадження обов'язку затвердження Кабміном єдиного технічного регламенту РРО, а також посилення відповідальності за порушення законодавства про застосування апаратів і впровадження мінімального обсягу відповідальності без прив'язки до вартості товарів. Це має стати одним із заходів щодо стимулювання легалізації бізнесу та залучення тіньових капіталів некримінального походження до легального сектору.

Також у Верховній Раді запропонували для фізосіб-підприємців, які не зобов'язані застосовувати РРО, але добровільно бажають їх використовувати, дати можливість зарахувати витрачені на купівлю реєстратора кошти в зменшення зобов'язань зі сплати єдиного податку. Це передбачає законопроект № 7281, спрямований на стимулювання застосування РРО малим бізнесом. Можуть бути усунені й пропуски в регулюванні застосування РРО під час дистанційної торгівлі. У цьому питанні передбачено уточнення поняття «Розрахункова операція», скасування обов'язку ведення КОРО, запровадження строку для оприбутковування в касі продавця отриманої його кур'єрами готівки протягом 96 годин і поява можливості направлення копій розрахункового документа на оплату товару покупцеві електронними засобами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини