Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедура реєстрації платників податків - фізосіб стала зручнішою

22 листопада 2017, 16:23
130
0
Реклама

З 21 листопада діє нове Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків. Документ серед іншого передбачає скорочення строку реєстрації з 5 до 3 днів з дня подання заяви. Крім того, особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть подати документи для реєстрації або внесення змін до Реєстру через будь-який контролюючий орган. Для роботи з Реєстром використовуються дані документа, що посвідчує особу і містять інформацію про реєстрацію місця проживання / знаходження особи.


Також, як зазначили в ДФС, було вдосконалено процедуру отримання відомостей з Реєстру про суми виплачених доходів і утриманих податків. Заява може бути подана до контролюючого органу в паперовому вигляді або в електронній формі з використанням ЕЦП. За результатами обробки запиту на електронну адресу платника надійде відповідь, що містить відомості про суми доходів.


Отримати таку інформацію з Державного реєстру можна і в Електронному кабінеті платника податків без безпосереднього звернення до органу ДФС. Інформацію щодо цього сервісу можна отримати на веб-порталі ДФС в рубриці «Фізичним особам / Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів і утриманих податків в електронному вигляді».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини