Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Уряд схвалив проект нової класифікації товарів для застосування митного тарифу

15 листопада 2017, 15:21
194
0
Реклама

На тлі відкриття нових ринків для національного виробника в уряді зайнялися питанням гармонізації профільного законодавства з нормами міжнародного права та спрощенням міжнародної торгівлі для експортерів. У зв'язку з цим Кабмін прийняв рішення підтримати новий законопроект про митний тариф, підготовлений Мінекономрозвитку і ДФС.


Законопроект не передбачає зміну ставки ввізного мита, а тільки запроваджує нову класифікацію окремих товарів. Відповідно до законопроекту в основу митного тарифу буде покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД). Вона створена на базі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2017 року, а також Комбінованої номенклатури ЄС і враховує всі зобов'язання України в межах Всесвітньої митної організації.


Гармонізована система опису та кодування товарів - це товарна номенклатура, яка використовується в 207 країнах світу, для забезпечення однакової класифікації товарів для встановлення митних тарифів, здійснення заходів нетарифного регулювання та збору статистичних даних. Зараз митний тариф в Україні бере за основу систему в версії 2012 року, тоді як більшість країн світу використовує версію 2017 року. Законопроект усуває цю проблему, беручи за основу останню версію системи, в якій вводяться коди для нових видів товарів і скасовуються коди для тих, що вже вийшли з ужитку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини