Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законодавець розгляне черговий дерегуляційний пакет норм у будівельній сфері

9 листопада 2017, 14:59
142
0
Реклама

8 листопада Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та ЖКГ схвалив і рекомендував прийняти в першому читанні законопроект № 7085 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування», що передбачає низку дерегуляційних норм.

Серед головного - вдосконалення процедури ліцензування будівництва об'єктів із середніми та значними наслідками. Зокрема, законопроект передбачає:

- визначення підстав для зупинення дії ліцензії та перелік порушень, усунення яких неможливе в процесі будівельної діяльності;

- встановлення чітких строків дій з відновлення дії зупиненої ліцензії;

- деталізацію підстав для надання суб'єктові будівельної діяльності строку на усунення порушень, пов'язаних з дотриманням ліцензійних умов.

Передбачається також відхід від практики, коли органи місцевого самоврядування та місцеві держадміністрації вирішують питання присвоєння адрес об'єктам будівництва на власний розсуд. Розробники документа запропонували закріпити єдиний порядок на рівні закону.

Крім цього, законопроект пропонує:

- врегулювати питання оплати професійної атестації виконавців окремих робіт за принципом «єдиний платіж у встановленому законодавством розмірі»;

- передати функції контролю обстеження об'єктів на надійність і безпечність при експлуатації виконавчим органам сільських, селищних, міських рад.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини