Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для отримання нових траншей доведеться прискорити проведення реформ

3 листопада 2017, 15:28
205
0
Реклама

У МВФ озвучили умови отримання Україною чергового траншу. За словами представника Фонду Йости Люнгмана, для цього необхідно прийняти новий закон про приватизацію, створити антикорупційний суд, а також урегулювати цінову політику на енергоресурси. При цьому питання земельної реформи поки що відкладається на наступний рік, оскільки, на думку МВФ, підготовку відкриття ринку землі в країні ще не завершено.

Водночас у Фонді схвалюють вже досягнуті результати реформ, зокрема створення НАБУ, нову валютну політику, нововведення в енергетичному секторі тощо.

Нагадаємо, у вересні уряд зареєстрував законопроект № 7066 «Про приватизацію державного майна», що знаменує реформу цієї сфери. Проте поки документ лише отримав комітетське та науково-експертне схвалення і чекає розгляду парламенту.

Крім того, раніше Президент висловив сумніви в необхідності окремого Антикорупційного суду, пославшись на те, що можна обійтися спеціальними палатами в існуючих судах. Проте незабаром він змінив думку і висловився за створення суддівської антикорупційної вертикалі у складі Антикорупційного суду, касаційної інстанції - антикорупційної палати у Верховному Суді та представництв Антикорупційного суду на місцях.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини