Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді визначили переможців конкурсу серед аграріїв на отримання поворотної фінансової підтримки

2 листопада 2017, 10:15
247
0
Реклама

У Мінагрополітики повідомили про визначення 212 фермерських господарств, які за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам» і результатами конкурсного відбору отримали право на одержання поворотної фінансової підтримки у 2017 році. Після узгодження реєстру переможців Міністерство направить розподілений обсяг коштів до Укрдержфонду, який укладатиме з аграріями договори про надання кредитів і перерахує їм бюджетні кошти.

Замміністра агрополітики та продовольства Олена Ковальова зауважила, що перевага віддавалася тим господарствам, які мають в обробленні до 500 га землі, є членами кооперативів або займаються розведенням великої рогатої худоби, ягідництвом, виноградарством чи органічним виробництвом, а також чия діяльність показує динаміку розвитку. Крім того, за словами чиновника, уперше таку фінансову підтримку отримає сімейне фермерське господарство.

Нагадаємо, Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам, передбачає, що фінансова підтримка на конкурсних засадах на поворотній основі надається фермерським господарствам у розмірі, що не перевищує 500 тис. грн. Умовою надання такої допомоги є її зворотний характер і створення нових робочих місць у селі. Держбюджет-2017 передбачає відповідні асигнування в обсязі 65 млн грн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини