Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінрегіоні готують чергову дерегуляцію будівельної сфери

30 жовтня 2017, 17:47
166
0
Реклама

Мінрегіон на своєму сайті оприлюднив проект Переліку об'єктів будівництва, для проектування яких містобудівні умови та обмеження не надаються. Перелік, винесений на громадське обговорення, містить 28 позицій архітектурних об'єктів і видів будівельних робіт.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, наявність такого переліку дає змогу здійснювати проектування визначених ним об'єктів будівництва, що не мають значного впливу на оточуюче містобудівне середовище, без отримання містобудівних умов та обмежень. Це має спростити і скоротити строки реалізації таких об'єктів. Крім того, замовники будівництва вказаних об'єктів позбавляються зайвої залежності від чиновників і корупційних ризиків.

Нагадаємо, нещодавно у межах дерегуляції будівельної сфери уряд запустив сервіс з електронного ліцензування робіт. Для будівництва об'єктів із середніми та значними наслідками можна буде подавати документи для отримання ліцензії через інформаційну систему, інтегровану в Єдиний державний портал адміністративних послуг.

Для цього заявникові необхідно заповнити електронні форми або завантажити файли, підписані електронним цифровим підписом. Після завантаження документів створюється реєстраційна картка, яка перевіряється уповноваженою особою Держархбудінспекції. Картці присвоюється індивідуальний номер, за допомогою якого ліцензіат може відстежити статус поданої заявки. Порядок функціонування інформаційної системи затверджено наказом Мінрегіонрозвитку від 9 серпня 2017 року № 194, який набрав чинності 10 жовтня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини