Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держгеокадастрі запропонували зробити постійним принцип екстериторіальності погодження проектів землеустрою

27 жовтня 2017, 16:14
234
0
Реклама

Вже близько року діє пілотний проект екстериторіальності погодження проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки місцевими органами Держгеокадастру. Необхідність запровадження екстериторіальності чиновники обґрунтовували боротьбою з корупційними ризиками на етапі погодження проектів землеустрою. Передбачалося, що мінімум спілкування заявників з чиновниками за місцезнаходженням земельної ділянки знизить корупційність сфери.
Експеримент визнали успішним - за словами чиновників, проекти землевідводів зараз розглядаються своєчасно, об'єктивно і з дотриманням єдиних установлених законодавством підходів. У зв'язку з цим новий принцип запропонували заснувати вже не як тимчасовий захід, а як постійну ознаку процедури. Для цього в Держгеокадастрі розробили законопроект, спрямований на підвищення прозорості при погодженні документації із землеустрою, який передбачає не тільки екстериторіальність, а й інші нововведення.
Розробники документа запропонували закріпити в законодавстві принцип екстериторіальності в питанні погодження всіх видів документації із землеустрою регіональними органами Держгеокадастру. Крім того, документ містить норми про можливість звернення за погодженням за допомогою електронних сервісів. А зробити більш прозорим землеустрій повинна публічність надання висновків про розгляд поданої документації органами державної влади та місцевого самоврядування.
Законопроект винесений на громадське обговорення, ознайомитися з ним можна на сайті Мінагрополітики.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини