Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В уряді готують удосконалення процедури публічних закупівель

25 жовтня 2017, 14:18
185
0
Реклама

У Мінекономрозвитку розкрили плани щодо змін у процедурі державних закупівель, спрямованих на спрощення формальностей і мінімізацію зловживань. Відповідний законопроект готується до винесення на громадське обговорення.
Заступник директора департаменту регулювання публічних закупівель Наталя Шимко повідомила, що плата за оспорювання тендера в процентах від очікуваної вартості закупівлі мінімізує можливість зловживання скаргами (тролінгу). При цьому перехід від фіксованих сум до процентного підрахунку передбачатиме встановлення нижньої та верхньої межі цієї плати. Крім того, для унеможливлення зловживань можливе впровадження і можливості в разі відкликання скарги все одно продовжити її розгляд.
Кроком назустріч учасникам тендерів має стати можливість протягом доби усунути дрібні недоліки тендерної пропозиції, наприклад, у разі неповного пакета документів або якщо були допущені помилки. Таке нововведення запропонував Антимонопольний комітет і воно повинно зменшити кількість відхилень пропозицій учасників через формальні неточності.
Чиновниця повідомила й про розробку нового виду пропозиції для складних закупівель, коли вибір переможця буде здійснюватися не за ціною, а виходячи з вартості життєвого циклу. Але поки що в Міністерстві тільки оцінюють працездатність цієї ідеї, щоб її реалізація не виявилася передчасною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини