Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Постачальників електроенергії споживачам чекає ліцензування

18 жовтня 2017, 09:01
189
0
Реклама

НКРЕКП опублікувала проект Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу. Цей документ галузевий регулятор розробив на виконання норм Закону «Про ринок електричної енергії», який вступив в силу 14.04.2017.
Передбачається, що Ліцензійні умови набудуть чинності 11.06.2018, але не всі вимоги до ліцензіатів почнуть діяти одночасно. Частина з них наберуть чинності пізніше, а частину - буде скасована через деякий час. Пізніше всіх, 10.07.2020 вступить в силу положення про неприпустимість перехресного контролю операторів суміжних видів діяльності: ліцензіат не має права здійснювати одноосібний або спільний контроль оператора системи розподілу, мати у власності або в управлінні акції (частки) в статутному капіталі такого оператора.
До 2020 року, зокрема, почнуть діяти такі вимоги:
- надавати за запитом споживача інформацію, необхідну для його переходу до іншого електропостачальнику;
- ліцензіат, який не здатний поставляти електричну енергію, повинен повідомити про дату припинення постачальнику «Останньою надії», споживачам, НКРЕКП, операторам систем передачі і розподілу;
- ліцензіат не може відмовити побутового та малому непобутових споживачів, що знаходяться на території здійснення його діяльності, в укладенні договору поставки;
- для проведення розрахунків за закуплену на оптовому ринку і спожиту електроенергію ліцензіат відкриває поточні рахунки із спеціальним режимом використання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини