Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Уряді визначилися з графіком запровадження накопичувальної пенсійної системи

11 жовтня 2017, 11:45
206
0
Реклама

11 жовтня Уряд затвердив план заходів щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017 - 2018 роки.

До кінця 2017 року заплановано визначити критерії відбору недержавних пенсійних фондів та умови для розширення можливостей використання фінансових інструментів для інвестування. Крім того, буде розроблено законопроекти про забезпечення прозорості діяльності та звітності суб'єктів системи накопичувального пенсійного забезпечення, а також вдосконалено вимоги до компаній, які управляють пенсійними активами. Зміни торкнуться державного регулювання та нагляду в цій сфері: серед іншого планують запровадити нову систему оцінки ризиків.

На перший квартал наступного року планується визначитися з розмірами страхових внесків і базою їх нарахування. Відповідний законопроект має визначити правила та загальні вимоги до програм обов'язкової й добровільної участі в накопичувальній пенсійній системі. Встановлення нормативів забезпечить широкий перелік гарантій для учасників накопичувальної пенсійної системи.

Нагадаємо, пенсійна реформа передбачає запровадження другого рівня пенсійної системи - обов'язкового накопичувального. У зв'язку з цим роботодавцям важливо враховувати, що:

- дефіцит коштів Пенсійного фонду покриватиметься за рахунок Держбюджету, що продовжить стимулювати інтерес Уряду до зростання податкових надходжень;

- посилиться контроль за сплатою страхових внесків;

- розшириться обсяг відомостей, які треба буде передавати до Пенсійного фонду;

- буде скориговано й розширено список осіб, котрі підлягають обов'язковому пенсійному страхуванню.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини