Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найближчим часом буде представлено новий законопроект про Антикорупційний суд

10 жовтня 2017, 10:32
177
0
Реклама

Непростий процес створення Антикорупційного суду все ж триває, і 9 жовтня з'явився черговий привід для оптимізму в цьому питанні. Незважаючи на неоднозначні та іноді непослідовні оцінки зі сторони влади, парламент найближчим часом отримає новий законопроект про Антикорупційний суд. Про це повідомив народний депутат Артур Герасимов.

Черговим стимулом на шляху створення Антикорупційного суду послужили рекомендація Венеціанської комісії та її зауваження до зареєстрованих раніше законопроектів № 6011 і № 6529. У парламенті пообіцяли врахувати їх під час підготовки нового законопроекту.

Нагадаємо, раніше Президент висловив сумніви в потребі окремого Антикорупційного суду, пославшись на те, що можна обійтися спеціальними палатами в наявних судах. Проте незабаром він змінив думку й висловився за створення суддівської антикорупційної вертикалі у складі Антикорупційного суду, касаційної інстанції - антикорупційної палати у Верховному Суді та представництв Антикорупційного суду на місцях. Окрім того, фінансування нового суду передбачено в проекті Держбюджету на 2018 рік.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини