Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Вдосконалено бухгалтерське законодавство

5 жовтня 2017, 17:29
252
0
Реклама

Народні депутати вдосконалили бухгалтерське законодавство з метою його адаптації до європейських стандартів.
Відповідно до прийнятого закону на базі законопроекту № 4646-д в Україні запроваджується обов'язкове застосування міжнародних стандартів обліку для великих підприємств і скорочується звітність для малого бізнесу. Крім того, підприємства з метою бухобліку поділяться на 4 види:
- мікропідприємства;
- малі;
- середні;
- великі.
Класифікація проводиться на підставі балансової вартості активів, чистого доходу і середньої кількості співробітників на підприємстві.
Для мікро- і малих підприємств встановлюється скорочена фінансова звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.
Середні підприємства мають право не відображати в звіті про управління так звану нефінансову інформацію.
Встановлюються вимоги до кандидатів на посаду головного бухгалтера на підприємствах, які становлять суспільний інтерес. Зокрема, ним може стати особа, яка має повну вищу економічну освіту, стаж роботи в сфері фінансів, бухгалтерського обліку та оподаткування не менше 3 років, без непогашеної або незнятої судимості за злочини проти власності або в сфері госпдіяльності.
Також визначено, що несуттєві недоліки в документах, що містять відомості про господарську операцію, не є підставою для невизнання господарської операції, за умови, що вони не перешкоджають можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції.
Проектом закону передбачено, що звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Проміжна фінансова звітність складається за результатами першого кварталу, першого півріччя, дев'яти місяців.
Крім того, проектом удосконалено порядок подання та оприлюднення фінансової звітності. Так, підприємства, які застосовують міжнародні стандарти фінзвітності, зможуть представляти її в єдиному електронному форматі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини