Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законодавець оцінить новий закон про приватизацію

6 жовтня 2017, 09:01
242
0
Реклама

Парламентський комітет з питань економічної політики схвалив законопроект № 7066 «Про приватизацію державного майна», що є базовим для приватизаційної реформи. Розробники документа розраховують на підтримку законодавця, яка виведе процедуру реалізації державних активів на новий технічний рівень і зробить її більш привабливою для інвесторів.
Законопроект передбачає низку нововведень, серед яких можливість застосування до договору купівлі-продажу права іноземної держави і проведення міжнародного арбітражу. Також передбачено поділ об'єктів приватизації на дві групи: велику приватизацію і малу.
Великим держпідприємством буде вважатися те, вартість активів якого перевищує 250 млн грн. Такі об'єкти будуть продаватися із залученням інвестиційного радника зі світовою репутацією. Радник буде відповідальний за підготовку об'єкта до продажу.
Об'єкти малої приватизації будуть реалізовуватися виключно на електронних аукціонах. Перший заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов розкрив деякі особливості процедури. Так, стартовою ціною об'єктів малої приватизації стане чиста вартість активів або балансова, якщо чиста вартість від'ємна. Якщо балансова вартість відсутня, то Фонд держмайна повинен вивчити попит на ринку і запропонувати стартову ціну. Якщо після вивчення попиту не вийде встановити стартову ціну, то буде використовуватися методика оцінки, визначена урядом.
Перший етап аукціону - це класичні торги з підвищенням ціни. Якщо аукціон не відбувся, то об'єкт виставляється на такий же класичний аукціон, але з дисконтом 25% від початкової ціни. Якщо він не продався і на цьому етапі, то відбувається третій аукціон з дисконтом 50% від початкової ціни. За третім неуспішним етапом відбувається четвертий аукціон - з поиженням ціни, де відправною точкою є стартова ціна третього етапу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини