Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Урядовий комітет схвалив законопроект про введення податку на виведений капітал

4 жовтня 2017, 09:01
153
0
Реклама

Виконуючи вимогу Закону № 1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні», робоча група в складі представників Мінфіну, бізнесу, експертів та народних депутатів напрацювала текст законопроекту про введення податку на виведений капітал, який повинен замінити податок на прибуток. З приводу такої заміни зараз йде багато дискусій, оскільки крім плюсів у пропозиції є і недоліки.
Зокрема, йдеться про те, що заміна податків стане стимулом для бізнесу реінвестувати кошти в виробництво і розвиток. Це також спростить правила оподаткування і процедуру адміністрування і поліпшить інвестиційний клімат в країні. Але при цьому реалізація норм законопроекту в 2018 році призведе до втрат державного бюджету в сумі 26,0 млрд грн і місцевих бюджетів - 5,4 млрд грн.
Міністерство фінансів підтримує введення податку на виведений капітал, якщо державний бюджет залишиться збалансованим. Можливих шляхів компенсації бюджетних втрат два: значне підвищення ставок податків і скорочення витрат. Мінфін виступає категорично проти підвищення ставок податків і вважає єдиним шляхом для пошуку компенсаторів скорочення державних витрат і більш ефективне використання бюджетних коштів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини