Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Земельний кадастр віднині на блокчейні

3 жовтня 2017, 15:23
231
0
Реклама

Мінагрополітики спільно з Державним агентством електронного уряду і «Transparency International Україна» презентували оновлений Державний земельний кадастр, який віднині працюватиме на технології криптовалюти блокчейн. Впровадження цієї технології має забезпечити надійну синхронізацію даних, унеможливити їх підміну в результаті зовнішнього втручання, а також дати можливість здійснювати громадський контроль за системою.

Окрім того, чиновники повідомили, що найближчим часом аукціони з оренди державних земель відбуватимуться в режимі онлайн на блокчейні, а до кінця поточного року технологію також почне використовувати Реєстр майнових прав.

Нагадаємо, постанову про перехід Держземкадастру на блокчейн було прийнято на засіданні Кабміну 21 червня 2017 р. Технологія забезпечить можливість реалізації пілотного проекту електронних земельних торгів територіальними органами Держгеокадастру, що забезпечують здійснення повноважень стосовно розпоряджання землями сільгосппризначення держвласності. Пілотний проект спочатку був запланований на період із 1 жовтня 2017 р. до 20 червня 2018 р.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини