Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стартапам обіцяють особливий податковий режим

28 вересня 2017, 14:22
208
0
Реклама

У Міносвіти і науки готують до експертного обговорення законопроект про стартапи, спрямований на підтримку таких інноваційних проектів. За словами директора департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій Віктора Шовкалюка, документ сформулює алгоритми, що дають змогу збільшити комерціалізацію українських розробок, кількість малих інноваційних підприємств, небюджетні джерела фінансування інноваційної діяльності. Також розробники визначать чіткі критерії стартапу, у тому числі: його історія, річний дохід, напрям діяльності.


Що стосується державної підтримки стартапів - одним з її ключових напрямків має стати особлива податкова політика, а саме:


- більш низька ставка податку на прибуток (на перші 2 роки - 30 % від звичайної податкової ставки на прибуток, у третьому році - 50 %, четвертому - 60 %, п'ятому - 70 %);


- ЄСВ буде замінено фіксованим платежем (орієнтовно - у розмірі двох мінімальних внесків соціального страхування незалежно від розміру зарплати).


Нагадаємо - нещодавно в уряді повідомили про плани щодо спрощення процедури створення та ліквідації стартапів, розробки механізмів їх держпідтримки, а також про створення інноваційної інфраструктури. У зв'язку з цим буде створено належну правову базу розвитку інновацій, насамперед закони про регулювання діяльності технопарків, науково-технологічних парків і про інноваційну діяльність.


Глобальною метою цієї ідеї є зміна експортно-імпортних орієнтирів і перехід від економіки сировинного типу до економіки технологічного розвитку. Йдеться про збільшення частки технологічного експорту порівняно із сировиною, напівфабрикатами і середньотехнологічною продукцією, що домінують зараз. Таким чином планується скоротити імпорт технологій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини