Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обіцяє реформувати корпоративне управління в держбанках

27 вересня 2017, 16:23
175
0
Реклама

Кабмін на сьогоднішньому засіданні схвалив проект закону про корпоративне управління в державних банках. Документ виступає одним з базових в комплексній реформі державних банків, спрямованої на підвищення ефективності їх роботи та відновлення кредитування.
Законопроект передбачає створення наглядових рад, в яких, за словами міністра фінансів Олександра Данилюка, більшість членів є незалежними професіоналами і відбираються за чіткою прозорою процедурою. Наглядова рада має складатися з п'яти незалежних експертів і двох представників держави, які відповідають певним критеріям.
Призначенням на посади незалежних членів передуватиме відбір, що проводиться міжнародною рекрутинговою структурою з досвідом підбору банківського менеджменту. По одному представнику запропонують Президент і Кабмін. Підсумковий конкурс проводитиметься спеціально створеною урядовою комісією.
Важливо відзначити, що законопроект містить і додаткову гарантію незалежності керівників держбанків, забезпечену спеціальним складом злочину - незаконне втручання в діяльність посадових осіб держбанку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини