Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Наближається нове регулювання ринку зерна

27 вересня 2017, 13:40
192
0
Реклама

Заступник Міністра агрополітики Олена Ковальова повідомила про підготовку нового регулювання ринку зерна, де базовим має стати новий закон. Зараз завершується робота над законопроектом на рівні Міністерства - відомство спільно з операторами ринку та Держпродспоживслужбою аналізує пропозиції до документа. Якщо законопроект успішно пройде експертну оцінку і його підтримає законодавець, новий нормативно-правовий акт прийде на зміну чинному сьогодні Закону «Про зерно та ринок зерна в Україні».


У Міністерстві покладають на законопроект великі надії в питанні реформування ринку - нове регулювання має актуалізувати та систематизувати цю сферу. У законопроекті приділено увагу широкому колу питань, у тому числі аналізу якості зерна, стандартизації та логістиці.


У підсумку повинні бути вдосконалені правові, економічні й організаційні умови конкурентоспроможного виробництва і формування ринку зерна для забезпечення внутрішніх потреб держави у продовольчому, насіннєвому та фуражному зерні. Крім того, нове регулювання має допомагати розвивати експортний потенціал галузі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини