Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграрний антирейдерський лікнеп проводитиметься по всій Україні

13 вересня 2017, 16:17
223
0
Реклама

Сьогодні Кабмін перевів проект Мін'юсту «Я маю право!», у межах якого в минулому місяці по всій країні було запущено антирейдерські аграрні штаби, у розряд національних. У межах цього проекту Мін'юсту і системі безоплатної правової допомоги доручили на постійній основі проводити консультування в сільській місцевості громадян щодо безпечного укладення договорів оренди землі.


Також уряд оновив склад Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. Міністр юстиції Павло Петренко повідомив про те, що за підсумками зустрічей з аграріями комісія вже цього місяця підготує низку рішень, що ліквідують переважну більшість законодавчих щілин, які давали можливість діяти аграрним рейдерам. Зокрема, прийдешні зміни в законодавстві повинні унеможливити подвійну реєстрацію договорів оренди землі. До того ж власники землі отримають можливість поставити на контроль будь-які реєстраційні дії зі своїми ділянками.


Нагадаємо, проект «Я маю право!» спрямований на те, щоб дати українцям знання про свої права та практичні навички того, як ці права реалізовувати і захищати. Крім того, він передбачає створення механізму урядового моніторингу системних порушень прав чиновниками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини