Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні сигарети можуть потрапити під акциз

6 серпня 2018, 08:10
213
0
Реклама

Законопроектами №8601 та №8601-1 пропонується ввести зміни до Податкового кодексу та деяких законів з метою визначення поняття «електронні сигарети» та введення акцизного збору на них.

Принциповою відмінністю законопроектів є цілі їх прийняття.

У випадку проекту №8601-1 головною метою визначено забезпечення високого рівня захисту здоров'я людини, особливо молоді, від шкідливого впливу електронних сигарет (акциз поширюється виключно на рідини для куріння, що містять нікотин).

В іншому ж проекті зроблений акцент на запровадженні акцизного податку на рідини, що містяться в електронних сигаретах, а також на унеможливленні мінімізації податкових зобов'язань шляхом реалізації одних тютюнових виробів під видом інших. Останнє передбачає виділення в окрему категорію електронних сигарет та пропонує розрізняти сигари, сигари з відрізаними кінцями та сигарили (тонкі сигари). Відрізняються також і запропоновані акцизні ставки: 2 та 1,1 грн за 1 мілілітр у законопроектах відповідно.

Раніше ми повідомляли про ухваленння Кабміном Національного плану заходів боротьби з неінфекційними захворюваннями, яким передбачено підвищення акцизів та податків на тютюнові вироби і низку обмежень аж до заборони їхньої реклами та участі у спонсорстві.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини