Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці повинні жити довше

1 серпня 2018, 08:50
226
0
Реклама

Розпорядженням Кабінету міністрів N530-р ухвалено Національний план заходів щодо неінфекційних захворювань для досягнення глобальних цілей сталого розвитку.

За ініціативи МОЗ вперше в державі впроваджуватимуться довгострокові заходи з боротьби із неінфекційними хворобами, що суттєво впливають на тривалість життя. До них, зокрема, відносяться хвороби системи кровообігу, новоутворення, хронічні хвороби легень, діабет.

На думку авторів документу, профілактика таких захворювань, активна інформаційна протидія шкідливим звичкам, популяризація правил безпеки на дорогах та здорового образу життя у комплексі здатні запобігти передчасній смертності.

Досягнення поставленої мети відбуватиметься через розгортання інформаційних компаній із залученням медичних, освітніх закладів, центральних та місцевих органів влади, нацполіції, громадськості.

Серед заходів передбачено підвищення акцизів та податків на тютюнові та алкогольні вироби, обмеження аж до заборони їхньої реклами та участі у спонсорстві. Також передбачено впровадження змін в оподаткуванні та продажі харчової продукції із надмірним вмістом солі, цукру, насичених жирів, обмеження їх продажу в закладах освіти та на прилеглих територіях. Результатом реалізації Плану повинно стати зменшення до 2030 року на третину передчасної смертності від неінфекційних хвороб, зменшення споживання алкоголю та тютюну, зупинення зростання захворюваності на ожиріння та діабет, зниження на 25% смертності від ДТП.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини