Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Морські порти очікує як концесія, так і приватизація

22 серпня 2017, 15:55
226
0
Реклама

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, коментуючи економічне майбутнє українських портів, зазначив, що доцільність концесії або приватизації оцінюватиметься в кожному конкретному випадку. При цьому Мінекономрозвитку підтримує пропозицію Мінінфраструктури про передачу морських портів у концесію і співпрацює з ним у цьому напрямі.


За словами чиновника, більшість об'єктів можна просто приватизувати, але в деяких випадках була б цікавішою концесія. «У випадку з портами легше показати спочатку результат з концесіонером. І якщо цей результат був би хорошим, можна говорити про приватизацію інших об'єктів або частин цих об'єктів», - резюмував він. М. Нефьодов також сказав, що концесія є планом «А» мінімум для трьох портів: стивідорної компанії «Ольвія», Херсонського торгового порту і морського торгового порту «Чорноморськ».


Нагадаємо, що приватизацію портів в Україні поки законодавчо заборонено.
У березні цього року Фонд держмайна включив до списку підприємств на продаж 13 портів Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Донецької областей, хоча в самому ФДМ неодноразово заявляли, що концесія для морських портів краща, ніж приватизація.


11 серпня Міністр інфраструктури Володимир Омелян говорив: «13 морських портів України мають бути віддані в концесію, як найбільші, а решту необхідно продати. Не треба лити сльози за тим, чого немає, оскільки вони просто розкрадалися. За допомогою різних схем оренди фактично виводяться з державної власності і бюджет отримує копійки».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини