Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операції з Bitcoin загрожують податковими ризиками

21 серпня 2017, 17:36
162
0
Реклама

Член Ради Нацбанку Тимофій Милованов вважає, що операції з криптовалютою Bitcoin в Україні загрожують податковими ризиками. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. При цьому також було зауважено, що хоча такі операції й популяризуються як анонімні, у дійсності вони можуть бути ідентифіковані правоохоронними органами.


Але не тільки цим небезпечна криптовалюта. Пан Милованов відніс до числа потенційних ризиків також цінові коливання, ризик банкрутства біржі криптовалюти, шахрайство, а також «комп'ютерні» загрози.


До слова, аналогічної думки дотримується і заступник директора департаменту стратегії та реформування НБУ Руслан Кравець. Нещодавно, коментуючи ажіотаж навколо криптовалюти в Україні, він сказав, що поки що регулятор вважає Bitcoin небезпечним засобом для фінансових заощаджень. Проте НБУ працює над питанням криптовалюти в Україні, у зв'язку з чим було ініційовано засідання комітету з фінансової стабільності у складі представників Нацбанку, Мінфіну, ДФС, Держфінмоніторингу, НКЦПФР і Нацкомфінпослуг для обговорення статусу Bitcoin.


При цьому в НБУ обіцяють ясність щодо статусу криптовалюти в Україні вже до кінця літа.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини