Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет ініціює зміни порядку оскарження тендерних процедур

19 серпня 2017, 16:00
188
0
Реклама

В уряді звернули увагу на велику кількість зловживань під час державних закупівель, зокрема у вигляді маніпуляцій учасниками процедур з оскарженням умов тендерної документації. Про це говорив Прем'єр під час засідання Кабміну 18 серпня. Більш того, на думку керівника уряду, Антимонопольний комітет часом підіграє корупційним схемам зі зриву державних тендерів. Це відбувається за допомогою фіктивних фірм, які блокують закупівлі та не допускають до них реальних потенційних постачальників товарів і послуг.


Антимонопольний комітет відреагував на звинувачення з боку уряду та громадськості офіційним повідомленням, де погодився з фактом наявності проблеми і зазначив, що дії щодо її вирішення ним здійснюються вже давно. Зокрема, було озвучено ініціативу внесення змін до законодавства про державні закупівлі, спрямованих на удосконалення порядку оскарження.


Запропоновано зобов'язати скаржника документально підтверджувати наміри брати участь у торгах, які ним оскаржуються. Крім того, АМК запропонував удосконалити процедуру оплати подання скарги. Це повинно скоротити кількість зловживань правом на оскарження.


Цілком можливо, що запропоновані комітетом або розроблені Кабміном зміни до тендерного регулювання буде розглянуто законодавцем вже найближчим часом. Це обумовлено тим, що Володимир Гройсман дав доручення першому заступнику Міністра економічного розвитку і торгівлі Максиму Нефьодову протягом трьох тижнів представити уряду проект таких змін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини