Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виробництво українського цукру наближають до вимог європейських стандартів

17 серпня 2017, 11:56
602
0
Реклама

Мінагрополітики оприлюднило для громадського обговорення проект наказу «Про затвердження Вимог до видів цукрів, призначених для споживання людиною», метою якого є гармонізація вимог до виробництва українського цукру з європейськими стандартами.

Нині українські цукрові заводи керуються ДСТУ 4623:2006 «Цукор білий. Технічні умови», згідно з яким більшість норм показників цукру відповідають вимогам, що містяться в Директиві Ради № 2001/111/ЄС. Хоча цей стандарт є добровільним, а запропонований наказ зумовить обов'язковість виконання виробниками вимог до видів споживчих цукрів.

Проект наказу містить вимоги щодо термінології, маркування цукрів, призначених для споживання людиною, що повинно унеможливити введення споживача в оману. Крім того, продукція, яка відповідає таким вимогам, має більше можливостей для реалізації на світових ринках.

Для довідки: нормативні документи припускають виробництво в Україні 11 видів цукру, призначеного для споживання населенням. Це напівбілий цукор, цукор або білий цукор, екстрабілий цукор, цукровий розчин, розчин інвертного цукру, інвертований цукровий сироп, глюкозно-фруктозний сироп, висушений сироп глюкози, декстроза або моногідрат глюкози, декстроза або ангідритові декстрози, фруктоза.

Передбачається, що наказ набере чинності з 1 вересня 2022 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини