Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замість двох старих фондів соцстрахування зараз діє один новий

9 серпня 2017, 10:40
157
0
Реклама

Із 1 серпня в повному обсязі розпочав роботу Фонд соціального страхування України (ФССУ), створений шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Таку реорганізацію передбачено п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Закону «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Внаслідок цього з'явилися новостворені управління виконавчої дирекції ФССУ в областях та їх відділення на місцях. Це означає, що є нові назви цих органів, адреси їх місцезнаходження, контактні телефони, коди ЄДРПОУ, посади та П.І.Б. їх керівників.

Розгорнуті відповіді на питання: «Які наслідки спричиняє цей процес для страхувальників-роботодавців і про що їм треба знати передусім?» містяться в матеріалі видання «Інтерактивна бухгалтерія».

Зокрема:

- заяви-розрахунки для фінансування матеріального забезпечення, пов'язаного з тимчасовою втратою працездатності, приймаються новоствореними відділеннями ФССУ за місцем держреєстрації страхувальників;

- відкривати заново спецрахунки для отримання матеріального забезпечення не треба;

- усі нормативно-правові та розпорядчі акти колишніх фондів діють до затвердження відповідних рішень ФССУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини