Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок фінансового планування та звітності на держпідприємствах буде змінено

4 серпня 2017, 10:37
150
0
Реклама

Мінекономрозвитку оприлюднило проект змін до Порядку складання, затвердження та контролю виконання фінансового плану суб'єкта господарювання державного сектору економіки. Поряд з формальними правками він містить низку істотних положень, серед яких відмова від:

- направлення проекту фінансового плану до Мін'юсту для підготовки ним висновку;

- обов'язкової наявності печатки на документах, поданих підприємством;

- представлення проекту фінансового плану підприємства, підпорядкованого Кабміну, центральному органу, що відповідає за забезпечення реалізації державної політики у відповідній сфері.

Також серед запропонованих нововведень: окреме зазначення в проекті фінансового плану інформації про директора підприємства (у тому числі розмір його зарплати, бонусів та інших виплат з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями), членів наглядової ради, адміністративний й управлінський персонал та інші категорії працівників.

Розробники документа розраховують на те, що його затвердження дасть змогу вдосконалити фінансове планування і звітність на держпідприємствах шляхом приведення у відповідність до чинного законодавства та вдосконалення процесу підготовки й контролю виконання фінпланів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини