Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інтернет-магазини запропоновано карати за недостовірну інформацію про продавця

25 липня 2017, 11:40
166
0
Реклама

Народні депутати пропонують урегулювати питання обов'язковості доведення до споживачів інформації про продавця (виконавця, постачальника) товарів, робіт, послуг суб'єктами електронної комерції.

Отже, за неопублікування інформації про дійсний контактний номер телефону продавця чи про адресу для прийняття письмових претензій від покупців і для здійснення операцій повернення товарів (робіт, послуг) інтернет-магазинам загрожуватиме штраф у розмірі 30% вартості отриманої для реалізації партії товару, але не менш як 50 НМДГ, а також у розмірі 50 НМДГ у разі, якщо продавець не веде обов'язковий облік доходів і витрат.

Крім того, за такі порушення може бути призупинено доступ до сайту інтернет-магазину.

Повноваження приймати рішення про призупинення доступу до сайту інтернет-магазину пропонують надати Держпродспоживслужбі.

Обов'язок виконувати блокування доступу на підставі рішення Держпродспоживслужби запропоновано покласти на постачальника послуг проміжного характеру, який надає доступ до мережі Інтернет (оператора, провайдера). За невиконання такого рішення провайдерам може загрожувати штраф у розмірі 100 НМДГ.

Відповідні зміни запропоновано законопроектом № 6754 «Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів» та деяких законодавчих актів України щодо заходів з детінізації діяльності суб'єктів електронної комерції».

Автори проекту вважають, що запровадження таких механізмів дозволить створити рівні конкурентні умови для господарської діяльності у сфері електронної комерції та сприятиме запобіганню продажу товарів (робіт, послуг) дистанційним способом у тіні без жодної відповідальності для продавця (виконавця, постачальника) товарів, робіт, послуг у системах електронної комерції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини