Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До уваги користувачів надрами: змінено порядок отримання спецдозволів

21 липня 2017, 12:21
254
0
Реклама

Процедура отримання спеціальних дозволів на користування надрами зазнала змін.
Так, з профільного Порядку було виключено таку підставу для відмови в наданні дозволу та внесення до нього змін, як невиконання програми робіт на ділянках надр, на користування якими заявнику вже надано візу, виявлення порушень правил користування надрами на таких ділянках.
Водночас Порядок було доповнено положеннями про те, що в разі наявності у заявника заборгованості зі сплати рентної плати за користування надрами він отримує відмову в продовженні строку дії дозволу, крім вказаного нижче випадку. З метою перевірки наявності такої заборгованості орган з питань надання дозволу відправляє відповідний запит органам ДФС. Фіскали протягом 15 днів зобов'язані надати відповідну інформацію.
У разі обґрунтованої інформації щодо відсутності технологічної можливості постачання природного газу побутовим споживачам населеного пункту магістральними газопроводами України з родовищ інших газодобувних компаній, строк дії дозволу продовжується не більш як на один рік для сплати заборгованості з рентної плати. При цьому права повторного продовження строку дії дозволу на цих підставах не буде.
Обсяг видобування, необхідний для таких поставок природного газу, визначається у відповідній програмі робіт. В угоді про умови користування надрами встановлюються додаткові вимоги, зокрема, щодо щоквартальної звітності про обсяги поставок природного газу побутовим споживачам населеного пункту. Орган з питань надання дозволу передає відповідну інформацію Міненерговугілля з метою проведення моніторингу її достовірності.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини