Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКРЕКП підказує ліцензіатам, де взяти гроші

21 липня 2017, 10:37
207
0
Реклама

У теплоенергетиці зараз діє порядок, згідно з яким основна частина грошей, що надходять постачальникові послуги від споживачів, зараховуються на спецрахунок і потім використовується для розрахунків за газ. Тому всі оператори ринку скаржаться на те, що в них у результаті бракує коштів для інвестицій.

Але галузевий регулятор - Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, 18 липня нагадала ліцензіатам, що нормативна ситуація в цій сфері наразі змінилася.

Постановою Кабміну від 12.07.2017 № 492 внесено зміни до Порядку розподілу коштів, що находять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, затвердженого постановою КМУ від 18.06.2014 № 217. Суть змін - збільшено частку коштів, які теплопостачальна або теплогенеруюча організація може використовувати для фінансування інвестиційних програм.

Проте методологія розподілу коштів, визначена постановою КМУ № 492, може застосовуватися лише для тих підприємств, які мають схвалену інвестиційну програму. На сьогодні тільки 19 ліцензіатів НКРЕКП з 78 мають такі програми. Ситуація ж із затвердженням інвестпрограм підприємствами, діяльність яких регулюють місцеві органи влади, ще гірше.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини