Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Витрати на термомодернізацію будинків будуть компенсовані

20 липня 2017, 16:23
194
0
Реклама

В Україні буде створено Фонд енергоефективності, метою якого стане підвищення рівня енергетичної ефективності та енергозбереження в житловому секторі.
Фонд буде взаємодіяти з власниками приватних і багатоквартирних будинків для підвищення класу їх енергоефективності та компенсації витрат на виконання відповідних робіт. Розмір компенсації буде залежати від того, як зміниться клас енергоефективності будинку в результаті реалізації проекту.
При цьому максимальний розмір компенсації для ОСББ складе 50% витрачених коштів, у разі якщо енергоефективність будинку підвищиться до класу «А», передбаченого міжнародними стандартами.
Крім того, в кожній області України за підтримки ЄС будуть створені безкоштовні центри технічної допомоги в сфері енергоефективності.
Такі положення передбачені Законом «Про Фонд енергоефективності» (законопроект № 5598), підписаним Президентом сьогодні, 20 липня.
Закон вступить в силу з дня, наступного за днем його опублікування, окрім норми про часткове відшкодування вартості заходів з термомодернізації за сертифікатом енергоефективності будівель. Ця норма набирає чинності одночасно із Законом «Про енергетичну ефективність будівель».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини