Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавці, які створюють нові робочі місця, отримають компенсацію

19 липня 2017, 17:31
221
0
Реклама

Мінсоцполітики повідомляє, що сьогодні Кабінетом Міністрів було врегульовано питання забезпечення виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат, пов'язаних зі сплатою єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Розмір компенсації - 50 % суми нарахованого ЄСВ за кожну особу, працевлаштовану на нове робоче місце.

Нагадаємо, що Закон «Про зайнятість населення» передбачає заохочення роботодавців, які протягом календарного року забезпечували створення нових робочих місць, працевлаштовували на них працівників і протягом цього періоду щомісяця здійснювали їм виплату зарплати в розмірі не менше ніж трьох мінімальних заробітних плат за кожну особу. Таким роботодавцям протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження зазначеного рівня заробітної плати щомісяця компенсуються фактичні витрати в розмірі 50% суми нарахованого єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який його сплачено. Порядок такої компенсації визначено Урядом. При цьому важливо враховувати, що у разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію.

Сьогодні ж з метою забезпечення виконання зазначеного заохочення розподілено видатки Держбюджету шляхом делегування Міністерством соціальної політики Пенсійному фонду України повноважень на виконання відповідної бюджетної програми.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини