Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вірус Petya не порушив роботу держреєстрів

18 липня 2017, 10:30
177
0
Реклама

Кібератака не вплинула на роботу Державного підприємства «Національні інформаційні системи», що є адміністратором єдиних державних реєстрів.
За словами генерального директора підприємства Станіслава Лур'є, комп'ютери практично не постраждали від вірусу Petya. Було кілька вражень, але завдяки грамотній організації та сегментації локальної мережі вірус не розповсюдився.
У ДП «Національні інформаційні системи» запевняють, що вірус Petya жодним чином не вплинув на бази даних і працездатність сервісів, які надає підприємство. Більш того, фахівці підприємства забезпечують повний комплекс дій щодо функціонування серверної частини реєстрів і повністю готові до повторної кібератаки.
Нагадаємо: 27 червня комп'ютерний вірус Petya вразив операційні системи багатьох державних і приватних структур. За офіційною заявою кіберполіції, вірус потрапив до системи через програмне забезпечення для подання податкової звітності «M.E.Doc». Сервери компанії були вилучені правоохоронцями, що фактично паралізувало роботу ПЗ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини