Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє новий проект з підтримки рибної промисловості

17 липня 2017, 17:45
250
0
Реклама

Мінагрополітики повідомляє, що в Україні офіційно стартував проект Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), головною метою якого є створення сучасної національної системи безпеки харчових продуктів у рибному господарстві. Проект буде реалізовано в партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України та за фінансової підтримки Уряду Норвегії. Проект діятиме до квітня 2018 року.

Реалізація проекту сприятиме поліпшенню законодавчої системи, розвитку продовольчих ланцюгів рибної промисловості та доступу українських рибних виробників на міжнародні ринки. На основі результатів дослідження ФАО, проведеного в листопаді 2016 року, у рамках проекту буде проведено аналіз рівня відповідності законодавства України вимогам Європейського Союзу. До проекту також увійдуть інформаційно-роз'яснювальна кампанія для рибогосподарських лабораторій щодо їхніх обов'язків відповідно до нових правил, а також тренінги для інспекторів рибної продукції щодо імпорту та вимог до сертифікації. Окрім цього, інспектори з продовольства пройдуть спеціальне навчання з перевірки риболовних суден, посадкових майданчиків, рибопереробних заводів та управління якістю й безпечністю харчових продуктів.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини Борис Кобаль зауважив, що цей проект потрібен не лише державним службам для налагодження системи управління, а й бізнесу, оскільки в Україні є багато наявних та потенційних виробників-експортерів до ЄС, для яких гармонізація нашого законодавства значно спростить їхню діяльність. Окрім того, проект повинен забезпечити міцну підтримку рибалкам, трейдерам і переробникам продукції у питаннях відстеження, контролю та маркування товарів відповідно до нових уніфікованих з ЄС регуляторних вимог.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини