Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київська прокуратура займається поверненням у власність міста захопленої нерухомості

17 липня 2017, 09:01
209
0
Реклама

Прокуратура міста Києва повідомила про участь у судовому провадженні щодо повернення в комунальну власність нежитлових приміщень вартістю понад 16 млн гривен, що знаходяться в Печерському районі міста Києва.

Зазначені приміщення як невід'ємна частина всього житлового будинку входять до складу технічних приміщень, розташованих між першим і другим поверхами житлового будинку, і є об'єктом комунальної власності територіальної громади міста Києва. Проте у вересні 2015 року зазначене комунальне майно було переоформлено на приватну особу (із застосуванням підроблених документів).

Враховуючи те, що Київською міською радою ніякого рішення про приватизацію зазначеного комунального майна не приймалося і право власності територіальної громади на нього не припинялося, місцева прокуратура звернулася до господарського суду Києва з позовом про витребування вказаних приміщень з незаконного володіння. Крім того, за фактом незаконного заволодіння комунальним майном триває досудове розслідування.

До речі, про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та запобігти спробам рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини