Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінагропроді раптово згадали про законопроект щодо органічної продукції

12 липня 2017, 10:22
167
0
Реклама

24 листопада минулого року Кабмін зареєстрував у ВР законопроект № 5448 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Окрім змін до кодексів і деяких законів, документ містить нову редакцію Закону «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». У лютому проект було включено до порядку денного Парламенту, але досі не розглянуто навіть профільним комітетом.

10 липня заступник Міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова в інтерв'ю одному з інтернет-ресурсів розповіла про переваги законопроекту. Того самого дня про нього говорили на заході, проведеному за ініціативою Офісу підтримки реформ при Мінагрополітики та за участі проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

«Виробництво органічних продуктів в Україні за останні 10 років зросло на 90%, а щорічний обсяг внутрішнього ринку споживання становить 21-22 млн євро. Це говорить про те, що ринок дуже динамічний, він розвивається, орієнтується як на експорт, так і на внутрішній ринок. Тому для України є важливим прийняття закону про органічну продукцію, щоб, по-перше, мати сучасну правову базу для органічних виробників в Україні, а по-друге, подолати недовіру споживачів до української органічної продукції», - вважає Олена Ковальова.

Станом на червень 2017 року в Україні було зареєстровано близько 420 виробників органічної продукції. Сертифікованим органічним виробництвом зайнято 421,5 тис. га земель і ще 550 тис. га - сертифікованими дикоросами (травами, ягодами і грибами).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини