Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено, як треба відшкодовувати один з видів незаконної державної допомоги

10 липня 2017, 15:02
185
0
Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 04.07.2017 № 468 затвердив Порядок повернення незаконної державної допомоги, недопустимої для конкуренції. Документ прийнято згідно зі ст. 14 Закону «Про державну допомогу суб'єктам господарювання». Постанова набуває чинності з 2 серпня 2017 року.

Прийнятий Порядок регулює питання виконання рішень Антимонопольного комітету про повернення незаконної державної допомоги. У цьому контексті незаконною вважається допомога, яка призвела до викривлення конкуренції через створення переваги за рахунок держдопомоги.

Підставою для повернення допомоги є рішення АМК. Для виконання цього рішення отримувачі незаконної державної допомоги зобов'язані виконати конкретний перелік дій.

Зазначається, що державна допомога підлягає поверненню незалежно від імовірності настання через це неплатоспроможності або банкрутства отримувачів.

Строк виконання отримувачами коштів для забезпечення повернення допомоги встановлюється рішенням АМК, але не може перевищувати двох місяців з дати офіційного опублікування рішення. Строк для перерахування або здійснення інших дій, що забезпечують повернення допомоги, не може перевищувати шести місяців з тієї самої дати.

У разі неможливості повернення допомоги у формі, в якій її було надано, повернення здійснюється шляхом відшкодування вартості допомоги за цінами, що діють на момент відшкодування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини