Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Вантажоперевезення між Україною та Туреччиною можуть отримати нормативну підтримку

11 липня 2017, 10:22
201
0
Реклама

Про важливість транзитного потенціалу України говориться значно більше, ніж реально робиться для цього. Наприклад, 4 листопада минулого року міністри інфраструктури України і Туреччини підписали угоду про комбіновані перевезення. Говорилося, що цей крок є важливим, враховуючи посилення транзитної привабливості України й розвиток міжнародних транспортних коридорів. Але тільки 7 липня у Верховній Раді був зареєстрований урядовий законопроект про ратифікацію цієї угоди.

Дія угоди поширюється на міжнародні комбіновані перевезення вантажів транспортом, який зареєстровано на території України або Туреччини, між їх територіями або транзитом через них.

У контексті угоди інтермодальне перевезення - це послідовне перевезення вантажів двома й більше видами транспорту в одній і тій самій транспортній одиниці без перевантаження в разі зміни виду транспорту. Комбіноване перевезення - інтермодальне перевезення, основна частина якого здійснюється залізничним або морським транспортом, а початкова або завершальна стадії - автомобільним, на максимально коротку відстань.

Аналогічні угоди Україна вже має з іншими державами - партнерами щодо транспортних коридорів (Казахстан, Азербайджан, Грузія).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини