Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС унеможливлює ручне втручання до системи моніторингу ризиків і блокування накладних

7 липня 2017, 16:27
189
0
Реклама

З 1 липня податкова почала блокувати деякі податкові накладні (з квітня цей процес проходив у пілотному режимі) https://ligazakon.net/lawnews/doc/EN171655-z-1-lypnya-podatkova-pochne-blokuvaty-deyaki-podatkovi-nakladni?type=ep%7D%7D#!liga. 7 липня ДФС на своїй сторінці в Facebook навела коментарі в. о. голови служби Мирослава Продана щодо цього процесу.

«Система побудована таким чином, щоб реагувати, попереджуючи зловживання недобросовісних платників податків. Вона не лише бачить потенційні порушення, а й унеможливлює безпідставне формування податкового кредиту, навіть до моменту подання податкової декларації з ПДВ. Тобто система ризиків спрацьовуватиме вже на стадії реєстрації податкової накладної та розрахунку коригування», - зазначив керівник ДФС.

За його словами, відсоток накладних, які можуть бути заблокованими, не перевищить 0,1 % від загальної кількості перевірених. Йдеться про 200 - 400 суб'єктів господарювання.

«Під час дії тестового режиму низка підприємств отримували попередження, що їх податкові накладні можуть бути зупинені. Боятися цього процесу не треба. Ми провели зустрічі з бізнесом, роз'яснили, як буде працювати система. Це, в першу чергу, стосуватиметься тих, хто ще досі будує схеми ухилення від оподаткування, так званий «пересорт», або зустрічні транзити, коли відсутня покупка певного товару при його фактичній реалізації», - підкреслив М. Продан.

Повідомляється, що в ДФС створено окремий підрозділ для розгляду документів від суб'єктів декларування, у яких з'являться заблоковані податкові накладні. Остаточне рішення щодо прийняття накладної ухвалюватиметься за результатами комісійного розгляду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини