Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ створить центр кібербезпеки

7 липня 2017, 09:01
246
0
Реклама

Банки посилять власну інформаційну безпеку та сприяння щодо протидії кіберзагрозам. Також буде розроблено дієві плани реагування на кібератаки.

Крім того, НБУ створить Центр кіберзахисту (CSIRT-NBU) для оперативного реагування й обміну інформацією між усіма суб'єктами банківського ринку та правоохоронними органами в режимі реального часу.

За словами заступника директора Департаменту безпеки НБУ Антона Кудіна, інформаційні ресурси НБУ не постраждали від комп'ютерного вірусу Petya. При цьому жертвами кібератаки стала третина українських банків. На сьогодні всі ці банки мінімізували наслідки вірусу і практично повністю відновили свою роботу.

Надалі банки оновлюватимуть програмне забезпечення, здійснюватимуть жорстку сегментацію мережі, впроваджуватимуть політику багатофакторної автентифікації та привілейованих облікових записів користувачів, періодично змінюватимуть паролі, регулярно створюватимуть резервні копії, використовуватимуть ліцензійне програмне забезпечення та проводитимуть роз'яснювальну роботу з персоналом з приводу забезпечення кібербезпеки.

Нагадаємо: 27 червня комп'ютерний вірус Petya вразив операційні системи багатьох державних і приватних структур. За офіційною заявою кіберполіції, вірус проник до системи через програмне забезпечення для подання податкової звітності «M.E.doc». Учора сервери компанії вилучили правоохоронці, що фактично паралізувало роботу ПЗ.

Якщо ви плануєте подавати податкову звітність, можете скористатися надійним сервісом для підготовки та подання звітності REPORT від ЛІГА:ЗАКОН - без установлення та оновлень, з актуальними формами та підказками. Допомагає просто і швидко формувати й подавати звіти, реєструвати податкові накладні. Персональний консультант допоможе працювати в сервісі. Одна ліцензія дійсна для п'яти підприємств, працює 24/7.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини