Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд знімає юридичні бар'єри на ринку мобільних платежів

5 липня 2017, 10:39
196
0
Реклама

4 липня Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до постанови КМУ від 3 листопада 1998 р. № 1740 і від 11 квітня 2012 р. № 295». Її суть - якщо платіж з мобільного телефону не пов'язаний з оплатою послуг мобільного зв'язку, то на нього не нараховуватиметься пенсійний збір. Також урегульовано питання повернення коштів абоненту мобільного зв'язку.

Тепер мобільний рахунок можна буде використовувати для: грошових переказів, оплати товарів і послуг і надання абонентам стільникового зв'язку інших мобільних фінансових послуг. Усе це надасть стимул розвитку електронної комерції в країні, адже мобільним телефоном можна буде користуватися як гаманцем.

Нагадаємо, що до сьогодні створенню ринку мобільних платежів заважали дві норми:

- послуги стільникового зв'язку обкладалися пенсійним збором у 7,5 %, за постановою КМУ № 1740 платити доводилося з усіх коштів, які надходили на мобільний рахунок;

- була потрібна обов'язкова реєстрація користувачів при поверненні їм коштів з мобільного рахунку. За Правилами надання та отримання телекомунікаційних послуг (постанова КМУ № 295) повернення коштів анонімним користувачам здійснюється тільки після їх особистого візиту до офісу оператора (в Україні близько 90 % абонентів є анонімними).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини